Hoenderdaell door mijn Lens

Henk Gerber

WAUW

U zult zich vast afvragen wat is dit nu weer voor een tekst "WAUW", eigenlijk is het niet zo moeilijk want we zeggen het allemaal weleens.
Ik zag eens een pracht van een vrouw lopen en mijn mond viel open van bewondering en ik kon alleen maar zeggen WAUW en toen was ik stil.
Op 31 maart 2011 ben ik naar Pantera geweest in Friesland en daar kwam ik bij een oude boerderij terecht en dat zag er een beetje rommelig uit en op het bord bij de ingang zag ik dat alleen donateurs welkom waren maar ik had geluk want ik was uitgenodigd om wat foto's te komen maken.
Toen ik door de poort wilde gaan zag ik een bordje hangen zoals veel mensen hebben met de tekst "Ik bewaak hier etc." en daarop een mooie kop van een rottweiler, meestal durf ik dan niet door te lopen maar ik kreeg een glimlach op mijn mond en dacht ze laten hier tussen de roofdieren toch geen hond los lopen.
Binnen in de boerderij werd ik vriendelijk begroet en onder het genot van een bakje thee kreeg ik heel wat info en daar begon bij mij al het gevoel te komen van WAUW want de mensen waarmee ik aan tafel zat gaven met zoveel enthousiasme de informatie,prachtig dat dit nog kan.
Na de thee mocht ik mee met een dierverzorger en hij liet mij zien waar ik wel en niet mocht komen en bij elke kooi riep hij de naam(helaas heb ik ze niet onthouden) en maakte daar een geluidje bij.
Het geluid wat hij maakte bleek een groet te zijn aan het dier en deze beantwoorde de groet, het geluid was FRM (je zegt Framboos maar laat de
A en Boos weg).
Nadat ik alles had gezien vertelde de dierenverzorger nu is het jouw tijd want hij ging eten en ik mocht helemaal alleen langs de verblijven zwerven en dat gaf mij een nederig gevoel.
Als je de dieren ziet hoe rustig ze omgaan met een nieuwe situatie want ik ben toch op dat moment een nieuw item en stress heb ik helemaal niet gezien,als ik bij een verblijf kwam en mijn camera tegen het gaas wilde drukken kwamen ze meestal eerst even langs en maakte dan het geluid FRM en ik probeerde dat dan ook als tegengroet te doen.
Als het goed was begonnen ze gewoon heerlijk tegen het gaas aan te schurken en ze knorde als een poes maar het zijn wilde dieren dus je moet altijd op blijven letten.
Toen ik dus alleen was met deze dieren kreeg ik echt het WAUW-gevoel.
Niet alle dieren waren buiten want het was gewoon slecht weer en wat er buiten liep of lag daar heb ik van genoten,er was ook een Panter buiten en die daagde je steeds uit en toen ik dat zo zag dacht ik aan mijn kat alleen dit is vele malen groter.
Met de Panter heb ik even een leuke tijd gehad want als ik weg liep dan schudde hij zijn kont en vloog hij op het hek af en als ik me dan weer omdraaide rende hij weer weg en probeerde zich dan te verstoppen achter een boomstam en maakte zich klaar voor de volgende sprong.
Tussen de foto's hieronder staan ook foto's met het hekwerk en de verblijven en hoe het er nu een beetje uitziet.
Als men de bouw volgt onder de knop van Pantera en je ziet hier de foto's dan kan je zien wat een verbetering dit op gaat leveren voor het dieren-welzijn en dat is het belangrijkste.
Pantera en Landgoed Hoenderdaell krijgen een prachtig Roofdierencentrum en ik weet nu al dat dit een groot succes gaat worden en ik raad U aan om dit zeker te gaan bezoeken.
Fotoclubs kunnen hun hart ophalen op Landgoed Hoenderdaell met al zijn dieren,waaronder de Roofvogelshow,Pantera etc.
Voor scholen komt er een speciaal programma en wat ze er over vertelde toen dacht ik zat ik nog maar op school.

Zoek je na 1 juli 2011 nog een leuk uitje met of zonder kinderen dan is Landgoed Hoenderdaell en Pantera de oplossing.
Voor info over beide ga naar de website.

 
naar Albums