Hoenderdaell door mijn Lens

Henk Gerber

 

Vlinders

Je gaat zoeken op het Internet of er nog iets leuks is in de kop van Noord-Holland is en toen zag ik dat er een Vlindertuin in Waarland was en de volgende dag ben ik in de auto gestapt om te ontdekken of het de moeite waard was.
De entreeprijs moet je niet vergelijken met bv. de OrchideeŽnhoeve in Luttelgeest want daar krijg je voor 1 prijs meer te zien en er is ook een groot restaurant aanwezig.
De prijs in Luttelgeest is 9,50 euro en hier in Waarland betaal je 5 euro voor de vlindertuin en wil je de kas bezoeken dan komt er nog 4 euro bij maar dit gebeurt wel onder begeleiding van een deskundige die uitleg geeft over de groei en het verwerkingsproces en dat heb je weer niet in de OrchideeŽnhoeve.
De rondleiding door de kassen is wel leuk want je ziet heel wat prachtige bloemen.
In de OrchideeŽnhoeve ga je eerst door een prachtige showtuin met allemaal orchideeŽn en dan als je de route volgt kom je in de vlindertuin terecht.
De uitgang gaat via de kassen en daar zie je duizenden orchideeŽn staan in potten.
Maar ik heb toch wel genoten in Waarland en ga er zeker nog een keer heen maar dan wel in een T-shirt want een paar uurtjes in de vlindertuin leverde een zeiknat overhemd op.
Ga je er heen kleed je dan luchtig en laat je jas in de auto liggen want die heb je daar niet nodig.
Voor de fotografen onder ons er ligt halverwege de route (bij het bruggetje)een grijze stoeptegel en die kan je misschien gebruiken voor je witbalans.
Misschien legt de eigenaar de stoeptegel een keer vooraan bij het begin.
Je kan wel genieten van de vlinders en de tuin ziet er verzorgd uit.
Geluk lacht je soms toe en dat was bij dit bezoek aan de vlindertuin ook het geval de foto's 1 t/m 5 laten parende vlinders zien, foto 3 vliegen ze samen.

naar Albums