Hoenderdaell door mijn Lens

Henk Gerber

Stichting Leeuw

Op Landgoed Hoenderdaell is sinds 1 maart 2012 Stichting Leeuw actief.
Men heeft een pracht van een onderkomen gekregen en dat bestaat uit 34 binnen en buitenverblijven, in het gebouw is ook een grote binnenbak waarin de katachtige hun training gaan krijgen.
Het publiek kan de Katachtige buiten bewonderen maar dat gaat door middel van kleine kijkgaten en daar heeft men een reden voor.
In het belang van de dieren zijn deze gaten klein gelaten en men hoopt dat het publiek dit zal respecteren.
De dieren hebben in elk verblijf een hele grote waterbak waar ze in kunnen en daarnaast hebben ze grote boomstammen en britsen, een katachtige ligt graag vanwege het overzicht.
De binnenverblijven kunnen we niet zien maar elk dier heeft een eigen verblijf met vloerverwarming, stromend water een een brits.

Het publiek kan in het gebouw naar boven en voor de mensen die slecht ter been zijn is een lift aanwezig.
Boven is de toiletgroep en er staan tafels/stoelen,drankautomaten,er komt ook een educatiecentrum.
Boven kan men over de galerij lopen en men kan een blik werpen in de binnenbak waar men elke dag de dieren los laat lopen dit is een training om de dieren te verwilderen want de bedoeling is dat de dieren weer terug gaan naar de eigen habitat.
Lees hierover meer op de website van Stichting Leeuw.
Ik kan hier veel over schrijven maar ik kan U verzekeren kom eens langs want wat je te zien krijgt zie je nergens, de training wordt iets spectaculairs.

De foto's zijn het beste te zien als je op F11 klikt dus groot scherm.
 

Zoek je na 1 mei 2012 nog een leuk uitje met of zonder kinderen dan is Landgoed Hoenderdaell en Stichting Leeuw de oplossing.
Voor info over beide ga naar de website.

Foto's zijn te koop en het geld gaat naar Stichting Leeuw die het goed kunnen gebruiken, ook kan men donateur worden van de Stichting.

 
naar Albums