Hoenderdaell door mijn Lens

Henk Gerber
 

Pippi's  Opvang

Hoe heb ik Pippi's Opvang ontdekt.
Tijdens de dagelijkse wandelingen kwamen we met de medelopers bij de Sint Jorisbaai en daar rusten we altijd even uit voordat we weer verder gaan.
Nu zei 1 van de mannen kijk daar staat een hond in het water en toen we goed keken bleek het een Ezel te zijn die steeds verder het water inliep.
Ezels lopen niet zomaar het water in en ik besloot om het dier eruit te halen maar ik moest eerst een goede plek vinden om door de bossage het water in te kunnen gaan, toen ik dat had gevonden heb ik me uitgekleed en ging het water in.
Achteraf niet zo verstandig want je loopt op blote voeten zo het water in waar van alles op de bodem kan liggen en later bleek dat er in de omgeving een krokodil was ontsnapt.
Bij de Ezel aangekomen die al tot zijn nek in het water stond en door de bodem werd vast gezogen probeerde ik aan zijn manen te trekken om hem om te draaien, hij helde over naar n kant en daar moest ik hem wel ondersteunen anders zou hij omvallen.
Gelukkig lukte het me om hem mee te trekken naar de kant en daar liet ik hem lopen maar de Ezel besloot weer om het water in te gaan.
We hebben hem tegen gehouden en ik heb me aangekleed en toen besloten we de Ezel een eind met ons mee te nemen en bij een boerderij neer te zetten, de Ezel was wel behoorlijk in de war.
Toen we richting huis liepen kwamen we een bewoner tegen en vroegen of zij wist of iemand zijn ezel kwijt was maar ze antwoordde negatief.
Ze vertelde ons wel dat er verderop een opvang van dieren was maar ze gaf ons weinig hoop dat er werd open gedaan.
Dus we liepen door en wat hadden we een geluk de poort van de opvang stond open en Tamara stond buiten en ik naar haar toe en vertelde dat ik een Ezel uit de Sint Jorisbaai had gehaald.
In eerste instantie wilde ze de ezel niet want ze zat helemaal vol en na wat aandringen mocht ik de ezel ophalen en dat heb ik dan ook gedaan.
Het was wel een lange wandeling want een ezel loopt niet zomaar mee.
Op deze manier ben ik in contact gekomen met PIPPI's Opvang.
HenkwaterSylnaar Albums