Hoenderdaell door mijn Lens

Henk Gerber

 
 

naar Albums

Bouwvorderingen
01 Febr 2012 Eindelijk het eind is in zicht.
De hal van de Roofdierenopvang wordt opgeleverd eind Maart 2012.
Op dit moment is schilderwerken P.Lablans bezig om het inwendige van het gebouw een mooi aanzicht te gven en wat ik zie is klasse jongens.
JRM- bouw is ook bezig met de laatste loodjes en die hebben ook puik werk geleverd,nu nog het glas op de bovenverdieping en de waterbakken in de binnenverblijven aansluiten.
Dan is het wachtten op de officiele vergunning van het ministerie en zodra die er is kunnen kunnen de dames en heren komen.
 
29 Aug. 2011 De afgelopen week heeft men toch wel weer een hoop gedaan.
Op de verdiepingsvloer zie je dat de afzuigingpijpen gemonteerd zijn, er wordt geschilderd.
Beneden bij de verblijven zie je nu dat het licht is aangesloten en het grootste deel van de binnenverblijven zijn klaar.
Men is ook al bezig met de nooduitgangen en men is bezig met de doorgang van binnen naar het buitenverblijf voor de dieren.
Alle buitenverblijven zijn nu ingericht met grote britsen en een waterbak en deze week gaat men de waterbakken vastzetten met beton.
Als je een week niet binnen bent geweest en je komt dan weer even binnen wippen dan zie je dat er erg veel kleine werkzaamheden zijn verricht.
(foto 109 t/m 111)
Foto 109 zijn de dieren trucage deze zijn nog niet aanwezig.
 
22 Aug. 2011 Vandaag is men weer volop begonnen met bouwen, je ziet niet veel maar er gebeurd wel erg veel.
De buitenverblijven zijn bijna klaar en men is al met het inrichten begonnen,in de buitenverblijven worden grote boomstammen neer gelegd er wordt een brits geplaatst en een lekkere waterbak.
Binnen gaat men beginnen met de verwarming en vandaag kwam er een bedrijf materiaal brengen voor de Aardwarmte.
De binnenverblijven zijn ook al bijna klaar en op de bovenverdieping heeft men de toiletgroep en deuren geplaatst.
De schilder kan boven gaan beginnen aan het schilderen van het kantoor,de kantine,de bar en de rest.
Het zal nog wel even duren want het zijn nu allemaal kleine werkzaamheden en dan kan je niet echt zien of ze opschieten.
In het begin zag je het gebouw groeien maar nu moet je echt goed kijken om het verschil te zien maar er komt een pracht van een gebouw waar de dieren met plezier in kunnen leven.
 
17 Juli 2011 Vandaag maar even een kijkje genomen en er is nu een hoop werk verzet.
Beneden is men nu hard bezig met de binnenverblijven en op de verdieping is men bezig met de kantoren/toilet-groep/kantine.
Buiten is men heel hard bezig om de buitenverblijven op tijd klaar te krijgen en men gaat door in de bouwvak.
Er moet nog wel een hoop gebeuren maar als men dit tempo gaat hanteren dan zal het hard gaan en komt de dag van opening snel dichterbij en dat is ook te hopen.
(foto 103 t/m 106)
Veel kaarthouders kijken al uit naar de opening.
 
25 Juni 2011 Op Vrijdag de 24ste werd er inspectie gehouden bij een binnen en buitenverblijf van Roofdierenopvangcentrum,als het goedgekeurd wordt kan men verder met de binneninrichting.
Alleen voor de binnenverblijven heeft men nog een maand nodig.
Rondom het gebouw is de bestrating klaar alleen nog een stukje aan de voorzijde maar dat word later gedaan.
Men heeft al een begin gemaakt met de beplanting.
Met de buitenverblijven begint men ook al op te schieten.
De datum die men in het hoofd had wordt niet gehaald en ik denk eerder dat het wel half augustus zal worden voordat we kunnen gaan genieten van de grote jongens en meisjes.
(foto 100 t/m 102)
 
20 Juni 2011 Men is buitenom erg druk bezig,de paden voor de bezoekers en dierenverzorgers is bijna klaar.
Het pad wat dieper ligt is voor de bezoekers.

Aan de Oostkant van het gebouw kan je al duidelijk zien hoe de buitenverblijven eruit komen te zien.
Binnen was de schilder al bezig en helemaal achterin was men bezig om een verblijf compleet in te richten want er gaat een keuring komen deze week.
De kooien moeten aan allerlei eisen voldoen zoals veiligheid voor dier en mens, je ziet het eind naderen.
(foto 97 t/m 99)
 
14 Juni 2011 Men is met het binnenwerk bezig de foto's laten zien dat ze op de bovenverdieping bezig zijn om een kantine en kantoren te bouwen.
Beneden waar de dieren komen is al een deel van de verblijven geplaatst je krijgt al een beetje een idee hoe groot hun verblijven zijn en voor de fotografen er is redelijk tot goed licht in de hal.
Tot nu toe ziet het er erg goed uit.
Buiten is men begonnen met het straatwerk,het pad zal de bezoekers om het gebouw leiden.
Het pad ligt een stukje lager zodat je op ooghoogte de dieren kan bekijken.
Met de buitenverblijven is men ook hard bezig maar als ik naar de mensen luister dan krijgen ze deze verblijven niet op tijd klaar,zoals het er nu uitziet haalt men de streefdatum 1 juli 2011 niet en dat zou jammer zijn.
(foto 92 t/m 96)
 
30  Mei 2011 De afgelopen week is men begonnen met het dak maar het weer speelde een grote rol,door de sterke wind kon men niet op een veilige manier werken want de grote dakplaten zijn dan echte windvangers.
Maandag hadden ze mooi weer met lekker rustig weer en toen kon men weer goed opschieten.
Daar deze kleine vertraging konden de hekkenbouwers aan één kant niet door gaan maar het grootste deel van de palen staan in de grond.
Men was nu bezig met grote gaten maken waar een hoofdpaal in komt te staan en die moet de overkapping dragen van het buitenverblijf en dan kan men de gaten weer dicht gooien met beton en grond.
(foto 86 t/m 91)
 
23 Mei 2011 Afgelopen week heeft men rondom het terrein verhoogd en de beschoeiing is helemaal klaar,op de verhoogde grond komen de dieren te lopen.
Vandaag is men begonnen met de afrasteringen van de buitenverblijven en volgens de mensen duurt dit wel een aantal weken,ze hopen op tijd klaar te zijn.
Het hekwerk wordt 4 meter hoog en de palen zitten 1,5 meter in de grond.
In het gebouw is men bezig met de verdiepingsvloer,de kantoorruimte staat en moet later worden afgewerkt.
Vandaag was men bezig met de achterwand en die komt ook helemaal dicht en dan wil men woensdag gaan beginnen met het dak.
Volgens zeggen loopt men nog steeds op schema.
(foto 81 t/m 85)
 
16 Mei 2011 Men heeft de afgelopen week de andere zijkant en de voorkant geplaatst, de laatste hoek werd vandaag erin gehesen,nu alleen nog de achterkant.
De metselaars zijn binnen al bezig met het metselen van de kantoorruimtes en het toiletgedeelte.
De grond om het gebouw is voor de helft opgehoogd en deze week wordt de andere kant opgehoogd want dan zijn de mannen klaar die de houten afrastering hebben geplaatst.
Men hoopt deze week het materiaal binnen te krijgen voor het dak in de planning staat dat ze daar volgende week een begin mee willen maken.
Langs de houten afrastering komt een verlaagd voetpad hierdoor kom je op ooghoogte te lopen met de dieren.
(foto 77 t/m 80)
 
09 Mei 2011 Bij Roofdierenopvangcentrum aangekomen kon je zien dat er toch wel veel is gebeurd de afgelopen week.
Eén zijkant zit al dicht en deze week gaat men de andere zijgevel en de voorgevel plaatsen en dan staat er toch een flink gebouw, men is ook al bezig met grondwerkzaamheden voor de buitenverblijven.
Men trilt allemaal palen de grond in en deze worden bekleed met hardhout en aan de bnnenzijde zit komt worteldoek en dan wordt het opgevuld met grond.
Er wordt naast deze wand een wandelpad aangelegd zodat je de buitenverblijven kan zien,de totale wand wordt van speciaal glas gemaakt,de mensen kunnen naar binnen kijken maar de dieren kunnen ons niet zien.
Men kiest voor deze methode om de dieren hun rust te gunnen anders krijgen ze een stereotype gedrag (altijd hetzelfde rondje lopen).
(foto 73 t/m 76)
 
02 Mei 2011 De afgelopen week heeft men veel werk verzet,de binnenbak is geheel gevuld met zand.
Men heeft al ruimtes opengelaten voor een vijver en de verdere inrichting van de binnenbak.
Tussen de grote spanten heeft men verstevigingbalken geplaatst en men was bezig om rondom de binnenbak een hoeklijn te plaatsen want deze week gaat men beginnen aan de beplating.
Als men hier aan gaat beginnen dan zal het aangezicht snel veranderen.
(foto 69 t/m 72)
 
27 April 2011 Vandaag werd de binnenbak gevuld met zand en er was ook een grote betonwagen die een partij beton kwam brengen.
De tussenvloer werd afgewerkt en de naden werden netjes volgestopt met beton zodat het één geheel is geworden.
Deze week/begin volgende week komen de wandplaten binnen en dan gaan ze deze wanden plaatsen en dan zie je het gebouw echt tevoorschijn komen.
Afgelopen heeft men duizenden bouten en moeren vastgedraaid in de constructie en dan lijkt het net of er niets is gedaan.
 
18 April 2011 Vandaag gekeken op de bouwplaats en je ziet niet zoveel maar men is bezig met verbindingsbalken plaatsen tussen de spanten en men is bezig met de tussenvloer deze ligt er voor 3/4 in.
Deze week zal de tussenvloer wel in zijn geheel zijn gelegd.
Je kan wel de omvang zien van het hele project en dat ziet er groot uit.
Deze week geen foto's gemaakt want je kan geen grote veranderingen zien.
 
11 April 2011 De afgelopen week heeft men toch wel erg hard gewerkt alleen het is niet goed te zien,ja het ijzerwerk (palen) staan er allemaal en sommige tussenspanten hangen erin en men heeft rondom het nieuwe gebouw de grond geëffend.
Ook heeft men een deel van de cat-walk gelegd en dan kan je al zien hoe het gaat worden,men is ook al bezig het hekwerk te verplaatsen want dat wordt de ruimte voor het buitenverblijf.
Vandaag moeten er nog 4 zware spanten worden geplaatst maar men dacht dat ze aan het eind van de middag er in hangen en natuurlijk vastzitten.
Als je dus kijkt dan krijg je de indruk er is niets gedaan.
(62 t/m 67)
 
04 April 2011 De afgelopen week vroeg ik mij af hoever zouden ze zijn bij de bouw van Roofdierenopvangcentrum zijn en toen ik dus vandaag door het bos liep en al een klein stukje kon zien was ik wel verrast dat ze al helemaal achter bezig waren.
Men was bezig de achterste hoek te plaatsen en vandaag is dat dan ook gelukt en kan je de omvang van het project zien.
Ik laat een paar foto's zien van het plaatsen van de staanders en liggers en komende week gaat met verder met de spanten en dat is een behoorlijk klus.
De overspanning bestaat uit 2 hele grote zware balken en die worden eerst op de grond aan elkaar gemaakt en dan wordt het door de kraan boven het gebouw uit getild en langzaam op zijn plaats gehesen aan beide zijde staat men dan op een hoogwerker en de mannen proberen dan de overspanning op de juiste plaats te wrikken en vast te zetten.
Als dat is gebeurd dan gaat het snel want dan wordt de "cat-walk"aangelegd.
(foto's 49 t/m 61 )
 
29 maart 2011 Vandaag ging ik even langs bij Karel en dan loop je automatisch langs de bouw van Roofdierenopvangcentrum en kijk je toch even hoever ze zijn en het verbaasde me dat ze zo hard gingen.
Het was voor de mannen lunchtijd en ik zei uit de gein tegen Jeremy of hij geen bakkie had om mij omhoog te hijsen en een paar foto's van boven te maken,ze wilde dat wel doen maar men besloot om me omhoog te brengen met een hoogwerker en die ging toch 12 meter de lucht in.
Hier laat ik een foto zien die van bovenaf is gemaakt en nog wat andere foto's.
( foto's 44 t/m 48)
 
28 maart 2011 Afgelopen week is men begonnen met de opbouw van het gebouw en dat vraagt toch wel wat precisie,alle stalenbalken zijn genummerd maar ze liggen niet op volgorde en dat kost dan wel wat tijd.
Vandaag heeft men ook al een testkooi geplaatst om te kijken of er nog iets moet worden aangepast.
Ook heeft men nog een partij bomen moeten verwijderen en de grond heeft men rondom geëgaliseerd.
De pers was vandaag ook aanwezig om de vorderingen te bekijken.
( foto 36 t/m 43)
 
21 maart 2011 Men gaat vandaag beginnen met de opbouw en dan krijg je de omvang te zien van het geheel.
Deze week heb ik geen foto's kunnen maken maar volgende week laat ik ze zeker zien.
 
20 maart 2011 Mooi hé als je op foto 35 klikt, ik heb alvast een plekje uitgekozen en verheug me op de verhuizing naar een prachtige omgeving.
 
19 maart 2011 In de afgelopen periode heeft men niet stil gezeten een paar gegevens.
De vloer van het binnenverblijf krijgt vloerverwarming en daar heeft men 10 kilometer pijpleiding
(foto 27 en 28) voor aan moeten leggen.
Voor het storten van de vloer waren 30 betonmixers
(foto 29) nodig en die brachten 300 kub beton op de werkplek.
Voor het storten en vlinderen van de vloer heeft men tot diep in de nacht moeten doorwerken.
De vloer moet na het storten 2 tot 3 weken uitharden.
15 maart is men begonnen met het aanvoeren van de constructie en het totale gewicht van al het ijzerwerk is ongeveer 300 ton.
Nog een paar foto's van tijdens het storten
(zie foto 30 t/m 34)
 
08 februari 2011 Vandaag heeft men beton gestort en om 14.00 was de fundering op een klein stukje na klaar. (zie foto 26)
Het stuk wat nog gedaan moet worden was de opening waar de kraanwagen doorheen moest,men is nu bezig om het dicht te maken en morgen is het helemaal dicht en kan het gaan uitharden.
Men gaat nu alvast de voorbereidingen treffen voor de vloer.
Eerst wordt de grond tussen de fundering gevlakt en de eventuele leidingen aangebracht want anders kan men er niet meer bij.
 
07 februari 2011 De bekisting is gereed en men heeft het vlechtwerk er afgelopen week in gedaan.
Vandaag was men bezig met steunpaaltjes om de bekisting vast te zetten en morgen gaat men als alles goed verloopt beginnen met het storten van beton.
Men hoopt deze week de fundering klaar te hebben.
(foto's 15 t/m 25)
 
01 februari 2011 De palen zijn gekopt en men is nu bezig met de grondplaten voor de bekisting en deze week hoopt men de bekisting in zijn geheel te plaatsen.
Het weer moet wel meewerken want dan kunnen ze volgende week al aan storten denken?
(foto's 8 t/m 14)
 
24 januari 2011 Vandaag is men begonnen met het heien van de palen en men hoopt ze binnen 2 dagen in de grond te hebben daarna gaat men beginnen met het koppensnellen van de palen.
(foto's 1 t/m 7)